Tryffelkaka
150 gram Smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
Ovanpå:
1 dl vispgrädde
60 gr smör
300 gram vit choklad
(nötter/mandel ifall man vill ha det på)
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
Ovanpå:
1 dl vispgrädde
60 gr smör
300 gram vit choklad
(nötter/mandel ifall man vill ha det på)
GÖR SÅ HÄR
- Botten: Smält smöret. Blanda kakao, vaniljsocker och socker med det smälta smöret. OBS! Rör endast ihop. Vänd i ett ägg i taget, blanda ner mjölet sist.
- Vänd ner i en smord form med löstagbar kant. Ställ in i ugnen i 175 g i 20 min i nedre delen. Kakan ska vara lös/kletig i mitten. Låt svalna!
- Täcket: Koka upp grädde och smör. (endast uppkok) Rör ner chokladen så att den smälter. Låt stå kallt ca: 1 timma.Bred över smeten på kakan och strö sedan över nötterna
Kommentarer
Trackback