Tryffelkaka

150 gram Smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl


Ovanpå:

1 dl vispgrädde
60 gr smör
300 gram vit choklad

(nötter/mandel ifall man vill ha det på)

GÖR SÅ HÄR

  1. Botten: Smält smöret. Blanda kakao, vaniljsocker och socker med det smälta smöret. OBS! Rör endast ihop. Vänd i ett ägg i taget, blanda ner mjölet sist.
  2. Vänd ner i en smord form med löstagbar kant. Ställ in i ugnen i 175 g i 20 min i nedre delen. Kakan ska vara lös/kletig i mitten. Låt svalna!
  3. Täcket: Koka upp grädde och smör. (endast uppkok) Rör ner chokladen så att den smälter. Låt stå kallt ca: 1 timma.Bred över smeten på kakan och strö sedan över nötterna


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback