Recept på mintkyssar!






Mintkyssar!

Ingridienser:
6 dl socker
2 dl vatten
2 msk glykos
15 droppar pepparmintsolja
80 g smält choklad

Gör så här:
1. Smält socker, vatten och glykos. Använd gärna en termometer och en kopparkastrull så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur, 120 grader.
2. Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på bakplåtspapper, stenhäll eller silikonduk. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli grynig.
3. Värm sedan massan igen i vattenbad. Klicka upp på stenhäll eller bakplåtspapper.
4. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.

26 november!




Idag väcktes jag av att Kerstin från KY-Demens i Skövde ringde och frågade ifall jag kunde skicka in ett anställningsintyg. Jag var nere och postade det idag och jag hoppas verkligen att jag kommer in på skolan! När jag var på intervjun sa det att jag hade jobbat för lite timmar men när hon ringde sa hon att det kanske gick att lösa ändå :) Sedan pratade jag med Gunnar från Mullsjögymnasiet och han sa att jag kunde få göra min sista praktik till våren istället, skööönt!

Nu bakar vi mintkyssar igen. De smakar exakt som de man kan köpa på marknader! Nu måste jag gå och klicka ut dem på plåten.

Tjingeling!

Julbak!




Ikväll har jag och My love lyssnat på julmusik och julbakat (se ovanstående bilder). Resultatet blev himmelskt/underbart/supergott! Imorgon ska vi baka mer mintkyssar och knäck :D

Mini Älsklingarna!




Idag fick vi hem ett paket från DjurMaxi.se som vi beställde för någon dag sedan. Paketet innehöll två olika sortes tandborstar, tandkräm, tre råttor varav en med kattmynta som alla tre snabbt tävlade om och även Zekes försenade födelsedagspresent som var ett nytt koppel i "skotte-mönster" ;D Han älskar att vara ute och promenera på baksidan så när det blir lite bättre väder ska han få inviga sin present!

Tandborstningen = tvångsborstningen gick inget vidare. Både Kosmos och Vanja blev helt tokiga så vi fick linda in dem i handukar och öppna gapet på dem, hoppas att det går bättre imorgon. Zeke tycke inte att det var så värst farligt men han är också den "modiga" av dem. Jag älskar våra små bäbisar <3

24 November!


Våra små älsklingar Zeke & Vanja!


Idag har tjejen som jag är kontaktperson åt varit hemma hos oss. Vi kollade först på Tsatsiki vänner för alltid och efter det kollade vi på Jönssonligan. Nu har jag precis börjat att ta itu med tvätten som liknar ett litet berg, och det måste bort! Min älskling sover för han har varit iväg och fiskat hela förmiddagen så han var helt slut, men jag ska väcka honom vid nio när Desperate housewives börjar! Idag pratade jag med samordnaren Helene på jobbet och då fick jag lite jobbtider av henne. Jag ska jobba imorgon, fredag, lördag, söndag, måndag och den tredje december. Det är de tiderna jag har fått än så länge men hon skulle höra av sig framöver med mer tider :) Det är så underbart att jobba där, har aldrig trivts så bra på ett jobb innan. De flesta i personalen, de boende och Helene är helt underbara! Det skulle vara en dröm att få jobb där i framtiden för jag bara älskar det!

Imorgon ska vi julbaka och det vi ska baka är följande:
Köttbullar, lussebullar, knäck, mintkyssar, chokladkola och kanske pepparkakor om det finns någon tid över till det för imorgon är det bonde söker fru och grey´s anatomy på tv och det vill vi ju inte missa :)

På torsdag ska vi gå på bio och se New Moon, hoppas att den är lika bra som ettan. Mina facebook vänner som har sett filmen skriver iaf att den är jättebra och en del har t.o.m. varirt på den två ggr. Det måste ju säga något!


Afrikanska figurer!


Dessa superhäftiga afrikanska figurerna finns att köpa på Crystal House för 150:-/st.

Jag tycker verkligen att de är jättefina, vad tycker ni?

Julklapp?




GA.MA Ceramic CP1

Populära GA.MA Ceramic CP1 värms på 2 sekunder och når inom 10 sekunder arbetstemperaturen på 200 grader. Tack vare avancerad joniseringsbehandling och keramikplattorna som är i kontakt med håret blir resultatet vårdande och hjälper till att bevara dess naturliga fuktighet. Plattorna är också behandlade med Ceramic Crystal Coating så att den glider lättare. Finns att köpa på Bangerhead.se

Ord. 1159:- Nu 599:-

Den här önskar jag mig i julklapp älskling :)

I Love You Beth Cooper!


Filmen var jättedålig. Vi plågade oss igenom filmen för man vet ju aldrig om den kanske hade blivit bättre mot slutet. Men nej det blev den inte, usch!

Mitt betyg: 0/10

Filmtajm!


Nu ska jag och min underbara älskling krypa ner i sängen och kolla på en film vid namn "I Love You Beth Cooper".

Handling: A nerdy valedictorian proclaims his love for the hottest and most popular girl in school – Beth Cooper – during his graduation speech. Much to his surprise, Beth shows up at his door that very night and decides to show him the best night of his life.

Tjingeling!

23 November!


My Sexy Guy!

Idag har jag börjat med arbetet i Näringslära. Det var faktiskt både roligt och intressant eftersom jag i en uppgift skulle skriva om matens betydelse i olika kulturer/religioner. Jag tycker att religion är ett mkt intressant ämne och ett tag funderade jag på att läsa till religionslärare. Observera att jag är extremt OKRISTEN! Arbetet är nästan färdigt och imorgon ska jag försöka göra klart abretet i Lindrande vård. När man väl sätter igång är det faktisk ganska kul att plugga men det känns alltid som jag har tusen andra saker som jag hellre pysslar med!

Saker jag längtar till: onsdag och fredag för då får vi CSN + lön, köpa ett nytt matbordsset, julafton, snö och att flytta!

Ps. Wallander filmen vi såg igår var riktigt bra. Mitt betyg 8/10

10 av mina Spotify låtar!


Lyssna och njut!

21 November!


Idag har jag, min älskling och mamma varit i Jönköping på en shoppingrunda. Vi skulle alla kolla på tapeter och vi var och kikade i alla tänkbara afärrer efter den rätta. Min älskling hittade en supersnygg beige tapet med kina tecken. Den ska jag ha i vårat gästrum som jag ska inreda med just insperation från kina. Vi köpte prynadsblommor/gräs, en vattenkanna, en röd tomteluva till min älskling och en rosa tomteluva till mig, supergulligt! Vi åt jättegod mat på dragon på a6, där blir det att äta fler gånger!

Vi kollade även på ett nytt köksbord från JYSK som vi ska köpa i framtiden. Sen hittade jag två coola prynadsafrikaner som jag ska önska mig i julklapp av mormor och morfar.

Nu ikväll har vi kollat på Robinson och det verkar vara helt okej. Efter det bakade vi en mjuk pepparkaka med choklad och snart ska vi krypa ner i soffan och kolla på en Wallander film vid namn Läckan.


Gabriel är min kärlek, mitt liv, mitt allt <3

19 November!


Nu ska jag och mitt hjärtegull strax krypa ner i sängen kolla på ett avsnitt av desperate housewives, how i met your mother och two and a half men. Klockan är nu 00.14 och jag är inte ett dugg trött men jag kommer nog att vara det imorgon eftersom vi ska ta tåget till Skövde imorgon bitti. Jag ska nämligen på intervju plus att jag ska göra ett datortest för skolan som jag har sökt in till. Jag är lite nervös för datortestet eftersom jag inte har en aning om vad det kommer att handla om men det ska nog gå bra! Hoppas bara inte att det är några kluriga frågor de ställer på intervjun som jag inte kan svara på.

Efter det ska jag och min älskling gå på stan/commerce och sedan handla mat!

Nu ska jag gå och pussa på min honey <3 Tjingeling!

Den hemska gårdagen


Min praktik började vid klockan två. När klockan sen blev tre hade vi stressat så mkt att jag redan då hade sprängande huvudvärk/migrän men försökte ändå göra mitt bästa för att se någorlunda normal ut. Allt var sååå stressigt HELA dagen. När jag väl kom ut därifrån och skulle gå till bussen kände jag mig helt slut i fötterna/benen, jag hade den värsta tänkbara huvudvärken och jag kände mig superledsen. När jag satt i busskuren och väntade på bussen skakade benen och jag trodde att jag skulle trilla ihop och svimma + att jag började må illa. När bussen kom och jag hade satt mig började jag må fruktansvärt illa, hittade en påse som jag sedan var tvugen att kräkas i. Jag höll på att skämmas ihjäl så jag hoppade av nere i stan. Typiskt att det var sista bussen hem, så där stod jag och inte visste hur eller om jag kunde komma hem på något sett.

Jag stod ute i kylan och frös i 2 timmar. Det enda som var öppet var juneporten och där inne kryllade det av skummisar så jag valde att stanna kvar ute. Sedan kom Kjell och Gabriel och hämtade mig.

Tack så hemskt mkt för skjutsen Kjell!


Vilken jävla dag det var. Den absolut värsta dagen på väldigt länge! Idag skrev jag till min lärare att jag ville byta praktikplats och jag hoppas verkligen att det går att ordna på något vis. Om det inte gick att ordna skulle jag få vänta och göra min praktik till våren ist.
Jag vill aldrig jobba på ett sjukhus, men jag beundrar verkligen dem som orkar med den stressen och allt vad det innebär!

Det var så underbart skönt att komma hem till mina älsklingar igen! Hem ljuva hem!
Madeleine hjärta Gabriel<3

3D Skisser!


Sovrummet!

Datorrum!


Idag har vi suttit och pillat med lite skisser i sketchup. Skisserna visar hur vi ska ha det i vårat nya boende.