Underbar dag med fin fina tjejer <3


Mamma, vågar jag verkligen sitta här? ;)

 

Jag och Ebba har haft en jättemysig dag i stan med Josefin och Alicia :) Vi var på café x2 och gick runt i varanda intressanta affär i hela stan :) Jag är så glad att vi lärt känna dessa superhärliga tjejer och jag och Josefin är så lika i vårt tankesätt och det är så himla roligt :) Det är synd att vi inte bor närmre varandra och kan träffas oftare! Inhandlat: en leksakstelefon i form av en Iphone till Ebba så kanske kanske att jag får ha min ifred ;), en aktivitetsblomma, en superhärlig röd julklänning till Ebba som hon ska ha på sig på julafton och en necessär att ha extra blöjor i.

ÄNTLIGEN ÄR SNÖN HÄR!


Nu är babypulkan invigd och Ebba älskade att åka pulka, som hon skrattade lilla hjärtat :D

Ebbas sista önskelista till jul!


Från CDON.COM
Under kategorin: "Leksaker" - "För de minsta" 
 
 
 
 
 
 

 
För er som fortfarande funderar på vad Ebba önskar sig i julklapp så kommer här ett litet tips på baby leksaker som hon inte redan har :D Hon önskar sig verkligen INTE: Kläder, påslakan set, filtar, gosedjur, matskålar, muggar, bestick m.m. Det har hon nästintill för mycket av!

Hemlagad mat till stumpan :)


Detta är potatis och morotspuré med persilja och lite rapsolja. Hon fick i sig lite grann så gott var det nog allt och efteråt gav hon mig en stor blöt puss som tack :D Imorgon ska jag göra aprikospuré och katrinplommonpuré. Dessa står nu i kylskåpet och gottar sig under natten. 

 

I lördags var mamma och mormor här och då var vi och hämtade ut ett paket bestående av Ebbas rosa babypulka. Sa då vid ett tillfälle "hoppas det blir snö imorgon". Och vips på söndagen, dagen därpå kom snön när vi var påväg hem från dopfikat på kvällen. Sa då till Gabriel att imorgon, alltså idag måste vi ut och köra gumman i pulkan och bara för det har det regnat hela dagen :( Så nu hoppas jag att snön kommer tillbaka snart igen så hon kan få inviga sin pulka!

 

Vi har fått hem nya bilbarnstolen och den är så fin. (En Britax Hi-Way 2) Vi testade att spänna fast Ebba i den och hon började gapskratta, mycket bra betyg! Nu väntar vi bara på att pappa Gabriel ska ta körkort så vi kan ut och åka men till våren så ska det nog vara klart :) Sålänge får vi åka lite i min mammas bil :)

 

I lördags eftermiddag/kväll strök vi och satte upp alla julgardiner, hängde upp julhjärtan och julstjärnor. Det är så mysigt i hela huset nu <3

Världens underbaraste tjej <3


Ebbas nya coola onepice´s


 
De är perfekta att ha under overallerna :D
Bild 1 kommer från strossel.nu, bild 2 och 4 kommer från ellos.se och bild 3 kommer från kappahl.se

Vilken härlig vecka!


I förrgår var jag, Ebba och Kingston nere och hälsade på på mitt jobb och mötte upp Alexandra som skulle komma hit på fika :) De frågade när jag skulle börja jobba igen och som det ser ut nu ska jag börja arbeta från första september men enbart ca 1-2 kvällar i veckan 15-21 el 16-21.30 (beroende på hur min schema rad ser ut). När Gabriel vaknar sticker jag till jobbet och när jag kommer hem träffas vi drygt en timme och sen åker han till sitt jobb. Men som sagt det är bara ca två kvällar i veckan och det för att slippa ta ut 5 föräldradagar i veckan och Ebba slipper gå på dagis och det är det viktigaste för mig då jag inte vill att någon annan ska ta hand om vårt barn! Sen är det klart att det finns barn som trivs på dagis, det tvivlar jag inte på och sen även föräldrar som kanske inte har råd att vara hemma hur länge som helst, det är ju också en annan sak. Vi blev bjudna till jobbet på julfika och det ska vi absolut inte missa :D På kvällen gick jag och Frida en skön på promenad med hundarna.
 
Igår var jag, Ebba, Viktoria och Lautaro på stan och shoppade. Sen mötte vi upp Camilla och Alma och drog hem till Vickan och mös med våra små underbara söta bäbisar :) Ebba var dock inte så liten längre om man jämförde med de små som är 2 v resp. 3 v. Kommer knappt ihåg att Ebba har varit så liten! Vi åt god mat och sedan bar det av hemåt!
 
Idag har vi en lugn hemmadag, skulle egentligen till ÖF med Linda och pojkarna men Linux hade blivit sjuk så vi skulle ta det på tisdag nästa vecka istället :)
 
Imorgon kommer Alexandra hit efter jobbet. Och sen på kvällen är det våran efterlängtade tacomyspys familje fredag <3 Den bästa dagen på hela veckan! Gabriel går av på fredag morgon och sover till 14.30-15.00 och sen har vi hela helgen ihop :)
 
På lördag kommer min älskade mamma och mormor hit <3
 
Och på söndag ska vi på dopfika för lilla Sigge :)

Idag blir Ebba 6 månader gammal


 
Idag var vi på BVC och vägde och mätte Ebba. Det var även 6-månaders kontroll och allt såg jättebra ut :) Ebbas vikt so far:
  • Födsel: 3375 g, 49 cm lång, huvud 33 cm
  • 1 månad: 4150 g, 55,7 cm lång, huvud 37,2 cm
  • 2 månader: 4890 g, 58,5 cm lång, huvud 38,7 cm
  • 3 månader: 5665 g, 62,1 cm lång, huvud 40 cm
  • 4 månader: 6310 g, 64,1 cm lång, huvud 41,6 cm
  • 5 månader: 6900 g, 65,3 cm lång, huvud 42,6 cm
  • 6 månader: 7485 g, 68,1 cm lång, huvud 43,6 cm
Ebbas utveckling: Hon kan numera sitta själv några korta stunder. Hon har lärt sig att förflytta sig när hon ligger på golvet, då drar hon sig framåt med hjälp av händerna. Hon kan nästan säga mamma, när hon vill komma upp i famnen, när hon är ledsen och när hon är hungrig ropar hon "memem memme meme" så snart så :) Hon kan "give me five" :) Nu har vi börjat att ge henne några skedar gröt om dagen vilket hon tycker är sådär. Det är tydligen roligare att prutta/spotta med munnen full med gröt enligt Ebba. Hon får även ytte-pyttesmå smörgåsbitar. Hon har blivit riktigt snabb på att ta sig fram i sin gåstol och hon ser och hittar allt som hon inte får ha, roligast är dosorna till tv:n och dvd:n ;)
 
Min lilla ögonsten, du är den bästa som finns, det har varit det underbaraste halvåret någonsin, mamma älskar dig <3

Vilken underbar dag <3


Idag har Gabriel fått fast tjänst och Viktoria och Igge har fått en liten pojke. Camilla och Nicklas fick en flicka vid namn Alma förra måndagen och jag längtar superduper mycket efter att få träffa er alla, jag ska bara bli frisk först! GRATTIS till er alla <3 
 
 
Idag har vi firat med Kladdkaka då det tydligen är kladdkakansdag idag, något nytt påhitt :)