Tryffelkaka


150 gram Smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl


Ovanpå:

1 dl vispgrädde
60 gr smör
300 gram vit choklad

(nötter/mandel ifall man vill ha det på)

GÖR SÅ HÄR

  1. Botten: Smält smöret. Blanda kakao, vaniljsocker och socker med det smälta smöret. OBS! Rör endast ihop. Vänd i ett ägg i taget, blanda ner mjölet sist.
  2. Vänd ner i en smord form med löstagbar kant. Ställ in i ugnen i 175 g i 20 min i nedre delen. Kakan ska vara lös/kletig i mitten. Låt svalna!
  3. Täcket: Koka upp grädde och smör. (endast uppkok) Rör ner chokladen så att den smälter. Låt stå kallt ca: 1 timma.Bred över smeten på kakan och strö sedan över nötterna

Choklad Cupcakes


 
3 st ägg 
2.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
1 dl gräddfil 
2 msk kallt kaffe 
3.5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
4 msk kakao 
1 st nypa salt 
100 g mörk kvalitetschoklad 70 % 

Chocolate frosting:
 
60
 g mjukt smör 
5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
0.5 dl kakao 
100 g Phiadelphiaost 
1 msk varmt kaffe 
Strössel eller blommor till garnering 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor. (jag använder mig utav en "sprits" så blir det mycket snyggare mönster.

Bilder från den 18:e maj <3