Till Mormor!

600 Laxfilé!

600
g färsk laxfilé

Överbakning
2 2 dl riven Västerbottenost
1.5 1.5 dl hackade räkor från burk i lake
1 1 dl cremé fraiche
0.5 0.5 dl hackad dill
0.5 0.5 dl hackad gräslök
100 100 g färdig skagenröra på burk
25 25 g röd stenbitsrom
salt och peppar

Citronaioli
1.5 1.5 dl majonnäs
1.5 1.5 dl matlagningsyoghurt
2 2 st vitlöksklyftor
0.5 0.5 st pressad citron
1 1 krm fiskkrydda
salt och peppar

Tillbehör
1 1 knippe dill
1 1 paket frusen sparris
1 1 paket bacon
16 16 st färskpotatisar

Gör så här

1. Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.

2. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.

3. Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.

4. Servera med dillkokt färskpotatis.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback