Till Mormor!
Laxfilé!
600 g färsk laxfilé
Överbakning
2 dl riven Västerbottenost
1.5 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl cremé fraiche
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök
100 g färdig skagenröra på burk
25 g röd stenbitsrom
salt och peppar
Citronaioli
1.5 dl majonnäs
1.5 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
0.5 st pressad citron
1 krm fiskkrydda
salt och peppar
Tillbehör
1 knippe dill
1 paket frusen sparris
1 paket bacon
16 st färskpotatisar
600 g färsk laxfilé
Överbakning
2 dl riven Västerbottenost
1.5 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl cremé fraiche
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök
100 g färdig skagenröra på burk
25 g röd stenbitsrom
salt och peppar
Citronaioli
1.5 dl majonnäs
1.5 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
0.5 st pressad citron
1 krm fiskkrydda
salt och peppar
Tillbehör
1 knippe dill
1 paket frusen sparris
1 paket bacon
16 st färskpotatisar
Gör så här
1. Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
2. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
3. Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
4. Servera med dillkokt färskpotatis.
Kommentarer
Trackback