Dagens!
Flygande jacob!

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten. Vänd ner vaniljsocker, citronskal, citronsaft och mjöl.
Häll smeten i en smord form och grädda kakan i 35 minuter. Låt kakan kallna! Servera med en klick grädde till.
Ugn:
150 grader

Ingredienser:
- 1 kg kycklingfilé
- 140 g bacon
- 2 st bananer
- 2 dl chilisås
- 5 dl grädde
- 1 dl jordnötter
Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en ugnsform.
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.
Kladdig citronkaka!
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 150 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- 1 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten. Vänd ner vaniljsocker, citronskal, citronsaft och mjöl.
Häll smeten i en smord form och grädda kakan i 35 minuter. Låt kakan kallna! Servera med en klick grädde till.
Ugn:
150 grader
Kommentarer
Trackback